top of page

Розпорядження про підсумки роботи з обдарованими учнями в закладах освіти  у 2019-2020 навчальному р

ЗАБРОДІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

РАТНІВСЬКОГО РАЙОНУ ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

РОЗПОРЯДЖЕННЯ ГОЛОВИ

27 травня 2020 року село Заброди № 40

Про підсумки роботи з обдарованими учнями

в закладах освіти у 2019-2020 навчальному році

Відповідно до наказів управління освіти, науки та молоді облдержадміністрації, розпоряджень сільського голови, враховуючи накази відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації, відповідно до чинного Положення про Всеукраїнські учнівські олімпіади з базових і спеціальних дисциплін, турніри, конкурси-захисти науково-дослідницьких робіт та конкурси фахової майстерності, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 22 вересня 2011 року № 1099, та з метою пошуку, підтримки і розвитку творчого потенціалу обдарованої молоді закладами освіти об’єднаної територіальної громади проводилась системна робота щодо залучення школярів до участі у предметних олімпіадах, турнірах, творчих конкурсах, спортивних змаганнях, конкурсі-захисті Малої академії наук тощо.

Зокрема, у жовтні-грудні 2019 року спільно з відділом освіти, молоді та спорту райдержадміністрації проведено І і ІІ етапи Всеукраїнських учнівських олімпіад із 16 навчальних дисциплін для учнів 5-11 класів. У районних олімпіадах взяли участь представники всіх закладів освіти, виборовши 68 перемог (у минулому році 72), що складає 24 % від всіх переможців. З них І-х місць – 10, ІІ-х – 18, ІІІ-іх – 40 (у минулому році відповідно 14, 19, 39).

Взяли участь у всіх предметних олімпіадах, максимально використавши свої резервні можливості відповідно до лімітованого складу учасників, та забезпечили високу явку школярів команди НВК с. Замшани. Не взяли участь тільки в 1 олімпіаді представники НВК с. Видраниця. Поряд з цим у 7-ми олімпіадах не приймали участі команди НВК с. Поступель та ЗОШ с.Якушів, у 6-и – НВК сіл Щедрогір та Мельники-Річицькі.

Найсильнішими виявились олімпійські команди НВК с. Замшани (21 перемога, з них – 6 перших місць), НВК с. Видраниця (14 перемог, з них – 2 перших місця). Лише по 2 перемоги здобули команди НВК с. Мельники-Річицькі та ЗОШ с. Якушів, жодної перемоги не здобула команда НВК с. Поступель.

До складу команд району для участі в обласному етапі Всеукраїнських учнівських були включені представники НВК с. Замшани (7), НВК сіл Видраниця, Річиця та ОЗО с. Заброди по 1. Вони вибороли 7 перемог (16 % від загальної кількості по району), а саме: НВК с. Замшани – 6 (2-І, 1-ІІ, 3-ІІІ), НВК с. Видраниця – 1 (1-ІІ).

За результатами участі у ІІ та ІІІ етапах Всеукраїнських учнівських олімпіад команда ЗОШ с. Піски-Річицькі посіла І місце, ЗОШ с. Якушів ІІ місце, а НВК с. Мельники-Річицькі ІІІ місце серед 10-и закладів району І-ІІ ступеня.

У мовно-літературному конкурсі ім. Петра Яцика та Міжнародному мовно-літературному конкурсі учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка найбільше перемог здобули учні НВК с. Видраниця – 9, з них 1- перше та 1- друге в обласному етапі, 1- третє у Всеукраїнському етапі (Рудчик Антоніна, учениця 7 класу), НВК с. Замшани – 6, НВК с. Річиця – 5, з них 1-третє в обласному етапі, ОЗО с. Заброди – 4, НВК сіл Поступель та Мельники-Річицькі – по 3, ЗОШ с. Піски-Річицькі – 2.

Активізувалась робота закладів освіти по залученню дітей до участі у Всеукраїнських предметних турнірах. Цьогоріч всі заклади І-ІІІ ступеня взяли участь у предметних турнірах. З них НВК с. Замшани у 7, НВК с. Видраниця у 6, ОЗО с. Заброди у 4, НВК с. Річиця у 2, НВК сіл Поступель та Щедрогір по 1. Найбільш вдалими були виступи команд НВК с. Замшани: ІІІ загальнокомандне місце в обласних турнірах з хімії та фізики, ІІ місце в обласному турнірі з біології та ІІІ місце у Всеукраїнському турнірі з біології у складі команди області. Учениця 11 класу цього закладу Корнелюк Оксана здобула І місце в особистому заліку в обласному турнірі з біології, а також І місце в обласному конкурсі-захисті наукових робіт МАН, учениця 10 класу Михалевич Софія ІІІ місце в особистому заліку у Всеукраїнському турнірі з біології.

Активну участь взяли команди переважної кількості закладів у різноманітних творчих конкурсах та виставках: творчі звіти, виставки, конкурси читців, «Срібні дзвіночки» та інші. Найвагоміших результатів на обласному рівні досягли учні в обласному конкурсі юних гумористів «Посміхнемось щиро Вишні»: НВК с. Річиця - ІІ місце, НВК с. Замшани – ІІІ місце.

В обласному заочному конкурсі «Об’єднайтеся ж, брати мої» учні шкіл Забродівської ОТГ здобули 4 ІІ-х місця – 2 НВК с. Замшани та по 1 НВК сіл Видраниця і Річиця, в обласному етапі заочного конкурсу «Історія України і державотворення» учні ОЗО с. Заброди – 2 ІІ-х місця.

Всі заклади освіти взяли участь у спортивних змаганнях за програмою Спортивних ігор та Спартакіади серед школярів району. Найвагоміші здобутки тут мають учні НВК с. Річиця: ІІІ місце в обласних змаганнях «Старти надій», ІІІ місце в обласних змаганнях з легкої атлетики, НВК с. Поступель – ІІІ місце в обласних змаганнях з легкої атлетики. Троє учнів з НВК сіл Видраниця, Замшани. ОЗО с. Заброди у складі збірної команди району здобули І місце в обласних змаганнях з футболу.

На підставі вищенаведеного, відповідно до статті 42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»:

1. ЗАТВЕРДИТИ результати роботи закладів освіти Забродівської ОТГ з обдарованими учнями у 2019-2020 навчальному році (додаються).

2. Гуманітарному відділу (Денисюк О.Ф.) спільно з методичною радою (Костючик В.Д.):

2.1. Проаналізувати результати участі учнів у районних олімпіадах на методичній раді, на нарадах директорів, заступників директорів з навчально-виховної роботи, методичних об’єднаннях педагогів.

2.2. Постійно здійснювати науково-методичний супровід роботи з обдарованою учнівською молоддю у закладах освіти об’єднаної територіальної громади.

2.3. Спланувати заходи щодо активізації роботи закладів освіти ОТГ по розвитку здібностей та творчого потенціалу учнів, створення сприятливого середовища для самореалізації обдарованої учнівської молоді та надання їй соціально-педагогічної підтримки.

3. Гуманітарному відділу (Денисюк О.Ф.) спільно з методичною радою (Костючик В.Д.):

3.1. Проаналізувати результати участі учнів у районних олімпіадах на методичній раді, на нарадах директорів, заступників директорів з навчально-виховної роботи, методичних об’єднаннях педагогів.

3.2. Постійно здійснювати науково-методичний супровід роботи з обдарованою учнівською молоддю у закладах освіти об’єднаної територіальної громади.

3.3. Підготувати та провести територіальне свято вшанування обдарованих дітей та їх наставників «Сузір’я талантів».

3. Керівникам закладів освіти:

3.1. Проаналізувати результати олімпіад, турнірів, конкурсів, змагань на підсумкових педагогічних радах.

3.2. Постійно підвищувати організаційний рівень проведення І етапу олімпіад відповідно до чинного Положення.

3.3. Забезпечувати участь учнів в усіх районних олімпіадах з базових дисциплін, олімпіадах, турнірах, конкурсах, змаганнях відповідно до визначеного кількісного складу команд. Особливу увагу звернути на участь учнів 10-11 класів у предметних олімпіадах та конкурсах.

3.4. Удосконалити систему морального та матеріального стимулювання здібних та обдарованих школярів і їх наставників.

3.5. Врахувати критерій результативності виступів учнів у територіальних, районних і обласних олімпіадах, конкурсах, турнірах, змаганнях як один із пріоритетних в ході атестації педагогічних працівників, при розподілі годин для роботи педагогів з обдарованими дітьми, факультативної та гурткової роботи, визначенні розміру щорічної грошової винагороди.

4. Нагородити грамотами Забродівської сільської ради педагогічні колективи, які стали переможцями рейтингу за результатами роботи з обдарованими учнями у 2019-2020 навчальному році,:

І місце – НВК «ЗОШ І-ІІІ ступеня-дитячий садок» с. Замшани (директор Денисюк М.А.);

ІІ місце – НВК «ЗОШ І-ІІІ ступеня-дитячий садок» с. Видраниця (директор Авдіюк В.В);

ІІІ місце – НВК «ЗОШ І-ІІІ ступеня-дитячий садок» с. Річиця (директор Трофимук В.А.);

І місце – ЗОШ І-ІІ ступеня с. Піски-Річицькі (директор Костючик М.А.).

5. Нагородити стипендією Забродівського сільського голови за перемоги в обласних та Всеукраїнських олімпіадах, турнірах, конкурсах, змаганнях:

- в розмірі 1300 гривень Корнелюк Оксану ученицю 11 класу НВК с. Замшани;

- в розмірі 600 гривень Михалевич Софію, ученицю 10 класу НВК с. Замшани, Рудчик Антоніну, ученицю 7 класу НВК с. Видраниця;

- в розмірі 400 гривень Дудку Дарину, ученицю 10 класу НВК с. Замшани, Шевчик Богдану, ученицю 10 класу НВК с. Замшани;

- в розмірі 300 гривень Сідловську Юлію, ученицю 11 класу НВК с. Замшани, Недзельську Наталію, ученицю 10 класу НВК с. Замшани, Токарську Анну, ученицю 10 класу НВК с. Замшани, Самарчук Соломію, ученицю 8 класу НВК с. Річиця;

- в розмірі 200 гривень Денисюк Іоанну, ученицю 11 класу НВК с. Замшани, Лойка Олександра, учня 11 класу НВК с. Замшани, Шинкарук Катерину, ученицю 9 класу НВК с. Замшани, Шевчика Тараса, учня 11 класу НВК с. Річиця, Шевчик Христину, ученицю 9 класу НВК с. Видраниця, Костючик Марію, ученицю 7 класу НВК с. Річиця, Хомич Юлію, ученицю 11 класу ОЗО с. Заброди, Мицюк Тетяну, ученицю 10 класу ОЗО с. Заброди;

- в розмірі 150 гривень Козел Анастасію, ученицю 8 класу НВК с. Замшани, Аврамук Соломію, ученицю 10 класу НВК с. Замшани, Маринчук Анастасію, ученицю 6 класу НВК с. Замшани, Старушка Богдана, учня 10 класу НВК с. Замшани, Авдіюка Олександра, учня 10 класу НВК с. Видраниця, Глухійчук Аліну, ученицю 10 класу НВК с. Річиця, Зрум Дарину, ученицю 7 класу НВК с. Річиця, Зрума Владислава, учня 7 класу НВК с. Річиця, Шнайдера Ярослава, учня 8 класу НВК с. Річиця, Костючик Іванну, ученицю 8 класу НВК с. Річиця, Боровського Назарія, учня 11 класу ОЗО с. Заброди, Михалевича Святослава, учня 11 класу НВК с. Поступель.

5. Встановити щомісячну доплату на 2020-2021 навчальний рік за зайняте перше місце в рейтингу закладів освіти Забродівської ОТГ за результатами роботи з обдарованими учнями у 2019-2020 навчальному році в розмірі 25 % посадового окладу Денисюку Михайлу Антоновичу, директоу НВК с. Замшани, в розмірі 20 % посадового окладу Авдіюку Василю Васильовичу, директору НВК с. Видраниця, в розмірі 15 % посадового окладу Трофимук Валентині Адамівні, директору НВК с. Річиця, Костючик Марії Андріївні, директору ЗОШ с. Піски-Річицькі.

6. Рекомендувати директорам закладів освіти встановити щомісячну доплату на 2020-2021 навчальний рік за підготовку переможців і призерів обласних та Всеукраїнських олімпіад, турнірів, конкурсів, змагань:

- в розмірі 30 % Новачук Людмилі Іванівні, вчителю біології НВК с. Замшани;

- в розмірі 25 % Лахтюк Галині Микитівні, вчителю української мова та літератури НВК с. Видраниця;

- в розмірі 20 % Бірук Тетяні Сидорівні, вчителю української мови та літератури, російської мови та зарубіжної літератури НВК с. Замшани, Курилюк Інні Петрівні, вчителю хімії і біології НВК с. Замшани;

- в розмірі 15 % Дуді Тетяні Адамівні, вчителю історії ОЗО «НВК с. Заброди», Савчук Валентині Степанівні, вчителю української мови та літератури НВК с. Річиця;

- в розмірі 10 % Козел Олені Андріївні, вчителю української мови та літератури НВК с. Замшани, Козел Ларисі Іванівні, вчителю української мови та літератури НВК с. Замшани, Назарук Тетяні Василівні, вчителю географії НВК с. Видраниця, Андріюк Лесі Никандрівні, вчителю української мови та літератури НВК с. Видраниця, Самарчук Ніні Іванівні, вчителю української мови та літератури НВК с. Річиця, Лагодюк Ганні Юхимівні, вчителю фізичного виховання НВК с. Річиця, Барану Юрію Миколайовичу, вчителю фізичного виховання НВК с. Мельники-Річицькі;

- в розмірі 5 % Михалевич Ользі Володимирівні, вчителю фізики НВК с. Замшани, Кос Оксані Ігорівні, вчителю фізики НВК с. Замшани, Лісовик Олені Леонідівні, вчителю образотворчого мистецтва НВК Замшани, Кулі Олені Олександрівні, вчителю фізичного виховання НВК с. Замшани, Авдіюку Сергію Васильовичу, вчителю фізичного виховання НВК с. Видраниця, Палію Ярославу Дмитровичу, вчителю захисту Вітчизни НВК с. Видраниця, Шум Оксані Володимирівні, вчителю фізичного виховання ОЗО «НВК с. Заброди», Біруку Роману Миколайовичу, вчителю фізичного виховання НВК с. Поступель.

7. Відділу фінансів та бухгалтерського обліку сільської ради провести фінансування витрат:

- на виплату стипендій Забродівського сільського голови учням-переможцям обласних та Всеукраїнських олімпіад, турнірів, конкурсів, змагань в сумі 6500 гривень шляхом зарахування вказаної суми на картковий рахунок начальника гуманітарного відділу Денисюка Олександра Федоровича;

- на придбання грамот та конвертів;

- на виплату доплат педагогічним працівникам в межах кошторисів закладів освіти, в яких вони працюють.

8. Контроль за виконанням даного розпорядження покласти на начальника гуманітарного відділу Денисюка О.Ф.

Сільський голова Микола КАЛАЧУК

Олександр Денисюк 0969579142

СЛАЙД-ШОУ
ОСТАННІ НОВИНИ
АРХІВ
ПОШУК ЗА ТЕГАМИ
Ще немає тегів.
bottom of page